Leírás
Dialsi barna rizsliszt tészta, spagetti, gluténmentes
Speciálisan gluténérzékeny személyek számára készült.
Összetevők: barna rizsliszt 100%
Nyomokban szóját tartalmazhat
Főzési útmutató a barna rizslisztes spagetti tészta elkészítéséhez:
80g (=1 adag) tésztához 1 liter vizet használjunk. Tegyünk hozzá sót. Tegyük a tésztát a forrásban lévő vízbe. Kevergessük. A jelzett főzési ideig főzzük, majd szűrjük le a vizet. Főzési idő 8-10 perc.A barna rizsliszt jellemzői
A barna rizsliszt lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak.
A barnarizsből készült rizslisztnek jelentős a B1, B3, B6 vitamin, vas, folsav, mangán, szelén és magnézium tartalma, ami kedvezően hat a vérkeringésre, az izmok működésére és a csontokra.
Fogyasztása révén kellemes telítettséget érzünk, tehát fogyókúrázók körében is népszerű és könnyen emészthető.
Átlagos tápérték 100g barna rizsliszt spagetti tésztában
Energia KJ-ban: 1477
Energia Kcal-ban: 348
Zsír: 0,4g
- amelyből telített zsírsav: 0,3g
Szénhidrát: 79,1g
- amelyből cukor: 0,0g
Rost: 4,9g
Fehérje: 4,6g
Só: 0,2g
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20742
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
2022. 02. 08.
-
Marika
Nagyon jó, hogy nincs benne glutén, és finom is. Éljen az olasz konyha a sokféle tészta ételével ;)