gluténmentes
répacukor mentes
tehéntej mentes
mindenféle liszttől mentes
ünnepi alkalmakra való sütemény
Utánozhatatlan aromája, illata kifejezetten jól illik egy mandulás csokitortához. Persze ez a torta eper dzsem nélkül is ehető és nagyon finom, másként is díszíthető, ki-ki ízlése, lehetőségei szerint töltheti és dekorálhatja.
Hozzávalók egy 24 cm-es átmérőjű tortaformához
25 dkg őrölt mandula /mandulalisztből is megsüthető/ dió is jó
20 dkg növényi margarin
4 evőkanál kókuszcukor /más a Bulkshopban kapható cukorféleség, (eritritolból kicsit több)
5 tojás
20 dkg apróra tört étcsoki vagy csipsz + 10 dkg a tetejére
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 csipet só
3-4 szem eper a díszítéshez
Hozzávalók az eperdzsemhez:
25 -30 dkg tisztított, nagyvonalakban darabolt eper
1 lapos kávéskanál pektin
3 evőkanál kókusz vagy más cukor
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
Elkészítés
1. Először készítsük el az eperdzsemet. Az epret nagyvonalúan vagdaljuk össze, keverjük nagyon alaposan el a pektinnel és a cukorral. Lassú tűzön tegyük oda főni, közben kavargassuk. A forrástól számított pár perc után húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2. A margarint keverjük össze alaposan a cukorral és egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat és a vaníliát.
3. Az őrölt mandulát keverjük el a sütőporral, sóval és keverjük a tojásos keverékbe.
4. A legvégén adjuk hozzá a darabolt csokoládét vagy csipszet.
5. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt formába és 175 fokos sütőben 40 percig süssük, tűpróbával győződjünk meg róla, hogy a közepe is megsült.
6. A süteményt hagyjuk kihűlni, kihűlés után vágjuk ketté és kenjük meg eperdzsemmel, a torta tetejét öntözzük meg olvasztott csokoládéval, díszítsük eperszeletekkel.
Jó étvágyat!


Az epres, mandulás csokitorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.