Akik figyelemmel kísérik az oldalunkon megjelenő recepteket, már biztosan felfigyeltek arra, hogy milyen gyakran használunk az ételeink, süteményeink készítéséhez, tálalásához kuglófformát.
Nagyon szeretjük, édes sütemények és egybesült sós ételek tálalására is egyaránt alkalmasnak tartjuk. Mindig jól mutat benne minden étel, még a legegyszerűbbet is ünnepivé varázsolja.
Ez az aszalt gyümölcsökkel gazdagon megpakolt gyümölcskenyér is szép így. Persze azért őzgerinc formában is biztosan kapós lenne, mert a beltartalmi értékei jóval felülmúlják a külcsínt.
A képen látható nem hagyományos gyümölcskenyér, nem tojással készült - de azzal is elkészíthető - mást viszont nem hagytunk ki belőle.
Hozzávalók 1 nagyobb kuglófformához
Lisztkeverék:1/2 csésze fehér rizsliszt
1/2 csésze zabliszt
1/2 csésze kókuszliszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 mokkáskanál konjakliszt
A sütemény 1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) teljes kiőrlésű tönkölylisztből is megsüthető.
4 narancs leve
1/2 csésze szárított áfonya
1/2 csésze arany mazsola
1 csésze apróra vágott datolya
1 csésze durvára vágott dió / mogyoró / mandula / napraforgó mag
1-2 evőkanál datolyamelasz / juharszirup / saját készítésű szirup
3 evőkanál kókusz- vagy barna cukor / nem édesszájúak el is hagyhatják
2 lentojás (2 evőkanál darált lenmag / 6 evőkanál víz)
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom, vanília, amit szerettek, mindenből kevés
só
Hozzávalók a bevonathoz
3-4 evőkanál eritritol / glicin / más cukorhelyettesítő
1-2 evőkanál narancslé túltelített oldata / olvasztott csokoládé

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az ünnepi desszert elkészítése
1. ElőkészületekVágjuk apróra a szükséges magvakat és gyümölcsöket.
Készítsük el a lentojást és tegyük félre.
Zsírozzuk ki a sütőedényt, ha nem kuglófformát használunk sütőpapírral is bélelhetjük az edényt.
A sütőt 180 fokosra melegítsük elő.
Préseljük ki a narancsok levét.
2. Keverjük össze egy tálban a nedves összetevőket és az összes aprított gyümölcsöt és magot és a tojást.
3. Egy másik edényben a lisztkeveréket, szódabikarbónát, fűszereket keverjük össze.
4. Keverjük össze fokozatosan a nedves és száraz összetevőket.
5. Öntsük a masszát a sütőedénybe és 45 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük.
6. A sütőformában hagyjuk legalább fél óráig hűlni.
7. Hűlés után készítsük el a cukoroldatot: daráljuk meg az eritritolt és kezdjünk hozzá nagyon óvatosan narancslevet adni. Hozzunk létre egy sűrű, túltelített oldatot, ezt csurgassuk a sütemény tetejére.
Jó étvágyat!




A gyümölcskenyér helyett recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | MUFFINOK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA