Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Karácsonyi „halleves” tökös-mákos muffinnal recept

karácsonyi halleves recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú    karácsonyi halleves recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető tartalmas leves.

bulkshop magyar vallalkozas
A címben szereplő kifejezés helyett írhattuk volna azt is, hogy halízű leves.


Sokan vagyunk úgy, hogy még húsevő korunkban nagyon szerettük a halból készült ételeket, de az állatok iránti irgalom miatt úgy döntöttünk, hogy nem esszük meg ezen túl semmilyen állat húsát.

A képeken látott leves viszont nagyon finom, tápláló, ünnepi asztalon is megállja a helyét, illeszkedik a karácsonyi menükhöz, ha szeretettel készítjük és szeretettel fogadják, még a mindenevőknek is ízleni fog. Kár lenne kihagyni.

Amikor hallottunk róla, hogy az alábbiakban leírt hozzávalókból valódi halíz varázsolható, hittük is meg nem is. Most, hogy elkészítettük, semmi kétségünk nem maradt.

Ha kávéskanálnyi tápióka keményítővel elkevert növényi krémet főzünk hozzá a végén, egy pici facsarásnyi citrommal továbbízesítjük, már kész is az autentikus ízű ”tejszínes” halleves.

Kaporral megszórva tálaljuk, mint általában a vegán hozzávalókból készült halutánzatokat.

A leves további előnye, hogy elkészítése végtelenül egyszerű, igencsak fel kell kötnünk a kötényünket, hogy elrontsuk. Tuti recept, tuti ízzel.

Mivel a leves tápláló, mi csak egy-két mákos muffint ettünk utána, de természetesen választhatjátok a karácsonyi receptkínálatunkban megjelent mákos gubát is. (A linkjét lásd a leírás végén.)

A süteményt nem okvetlen kell muffinformákban sütni, a tortaforma, kenyérsütő vagy egy egyszerű közepes méretű tepsi is megteszi. A recept előnye, hogy a massza alkalmas torták, töltött sütemények alapjául is.

A leves hozzávalóinak egy részét ezúttal súlyegységekben adjuk meg, de ez nem egy patikapontosságot igénylő recept, egy két dkg se ide, se oda nem számít.
 

A vegán "halleves" hozzávalói 4-5 főre

35 dkg tisztított, felkockázott krumpli
15 dkg megtisztított, felaprózott répa
20 dkg tofu
3 nori algalap, ollóval kis kockákra vágva
2 babérlevél
1/2 kávéskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál apróbbra őrölt sótlan ételízesítő*/ nagyon finom hozzá a Bulkshopban kapható Gefro Balance erőleves por
1 kávéskanál miso
2 evőkanál szójaszósz
esetleg / ízlelgetés után
apróra vágott kapor
 

A tökös-mákos muffin hozzávalói (kb. 15 darab)

1 bögre (2,5 dl) sült tökpüré
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír (1/4 bögre)
2-3 evőkanál bármilyen szirup (pl. datolya, szőlő, rizs, agave stb.)
2 evőkanál kókuszcukor (lehet több)
1 lentojás vagy 1 tojásnak megfelelő tojáspótló
a tök nedvességétől függően növényi ital vagy víz
2 bögre zabpehelyliszt
1/4 bögre mandulaliszt
1 sütőpor
1-1 mokkáskanálnyi fahéj, szegfűszeg, kardamom / tökpite fűszer
1/4 bögre darált mák
kb. 15 szem aszalt szilva, csokiszeletek (elmaradhat)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A "halleves" elkészítése

1. A krumplit és a répát tegyük fel főni. (kb. 15 perc), amíg a krumpli megpuhul. A főzővízbe tegyünk két babérlevelet.
2. Ha a zöldségek megfőttek, ízesítsük meg a levét, nagyon finom benne a Gefro Balance erőleves por, de ha ilyenünk nincs, 1 evőkanálnyi sótlan ételízesítőt őröljünk össze egy fél kávéskanál sóval* és ízesítsük azzal a levest.
Keverjük a lébe az őrölt fűszerpaprikát és a misót.
3. Forraljuk fel és tegyük bele a felkockázott tofut és a felkockázott nori lapot.
4. Forraljuk még 3 percig. Húzzuk le a tűzről, tegyünk bele szójaszószt.
Kóstoljuk meg és sózzuk meg, ha szükséges.
 

A tökös-mákos muffin elkészítése

1. Kapcsoljuk be a sütőt, 180 fokra melegítsük elő.
2. Készítsük el a lentojást vagy a tojáspótlót.
3. Ha a tojáspótló megzselésedett, a mák kivételével keverjünk mindent össze egy tálban vagy a keverőgépben.
A masszának jó nokedlisűrűségűnek kell lennie, de ha a tökpüré nem elég nedves, evőkanalanként adjunk a masszához növényi tejet vagy egyszerűen vizet.
4. Utolsóként keverjük bele a mákot.
Adagoljuk a tésztát muffinformákba (kenyérsütő formában, tortaformában vagy tepsiben is megsüthetjük.)
5. Ha akarunk, a muffinok közepébe tűzhetünk egy szelet csokoládét vagy egy aszalt szilvát.
6. 180 fokos sütőben sütöttük, a muffinjaink 20 perc alatt sültek, de más formában, más a sülési idő is. Tűpróbával döntsük el, hogy megsültek-e.

Megjegyzés:
* A boltban kapható „mindenmentes” ételízesítőnél jóval olcsóbban készíthetünk magunknak ételízesítőt, ha a Bulkshopban kapható sótlan zöldségkeveréket sóval összeőröljük.

Mákos guba recept

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

karácsonyi halleves recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú

karácsonyi halleves recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú


A k
arácsonyi „halleves” tökös-mákos muffinnal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: LEVESEK  |  KENYEREK 

 

bulkshop recept


                                                        TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA