Az almát általában diós, esetleg mandulás töltelékkel szokás tölteni, de nem kevésbé passzol hozzá a mák, hiszen például piték töltelékeként számtalanszor használjuk is együtt őket.
Tálalhatjuk forrón, vanília fagylalttal, pudinggal, növényi szirupokkal meglocsolva is. Mi most a kedvencünkkel, a Bulkshopban kapható datolyamelasszal locsoltuk meg. Mennyei.
A töltelék elkészítése rengeteg kreativitásra ad lehetőséget. Mi most egyfélére teszünk javaslatot, ti bizonyára továbbgondoljátok és még más összetevőket, más arányokat is találtok hozzá. Milyen jó lenne azokat is megkóstolni!
A mákkal töltött alma hozzávalói
4 darab kissé savanykás / édes alma1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) zabpehely
1 bögre / több darált mák
3-4 evőkanál kókuszcukor / eritritol / cukor / más cukorpótlók
1 citrom lereszelt héja
1 citrom leve
fűszerek: vanília, fahéj, szegfűszeg, kardamom / amit szerettek
1 nagy marék arany mazsola / áztatott, apróra vágott datolya
datolyaszirup / más növényi szirup / olvasztott csokoládé / vaníliás fagyi a tálaláshoz
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mákkal töltött alma elkészítése
1. Az almákat fúrjuk ki. Az almamagokat együk meg. A bennük lévő B17 vitamin, a legújabb olvasmányaink szerint jót tesz az egészségnek. Tudjátok, a hunzák is ettől olyan egészségesek. A kikapart almahúst turmixoljuk meg, szűrjük át és azonnal igyuk meg.2. A mákot kevés, 1.5 dl vízben főzzük meg.
3. Még forrón keverjük bele a zabpelyhet.
4. Keverjünk bele minden más hozzávalót. Töltsük az almákba.
5. Almája és az almák falának vastagsága válogatja, hogy mennyi ideig kell sütni, de nagyjából 20 perc elegendő 180 fokos sütőben. Vigyázzunk rá, ne égjen meg! (A mienk kicsit túlsült.)
Jó étvágyat!
A mákkal töltött alma recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA