Most még, amikor ez az étel készült, nincsenek friss idénygyümölcsök, viszont volt a mélyhűtőnkben mirelit áfonya. Jó ötletnek bizonyult a bulgur töltelékeként felhasználni. Édes, egy parányit savanykás, gyönyörű színű, nagyon ízletes, a vaníliától illatos. Melengető, szerethető, kényeztető étel.
Az áfonyás, édes bulgur hozzávalói 4 kisebb adaghoz desszertként vagy két személynek főételként
1 bögre (2,5 dl) bulgur40 dkg mirelit vagy friss áfonya (20 dkg a bulgurba, 20 dkg öntetnek)
4-5 deciliter növényi tej
1 kávéskanál vanília*
2 evőkanál (vagy több) eritritol / kókuszcukor / cukor / cukorpótló + 2 evőkanálnyi az öntethez
1 púpos kávéskanál kukoricakeményítő
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az áfonyás, édes bulgur elkészítése
1. Főzzük meg az édesített növényi tejben a bulgurt (10 perc és a hűlő bulgurhoz adjuk hozzá a vaníliát.*)2. 20 dkg áfonyát még fagyasztott állapotában keverjük hozzá a főtt, hűlőben lévő bulgurhoz.
3. Készítsük el az öntetet. 20 dkg áfonyát keverjünk el 2 evőkanálnyi választott cukorféleséggel és lassú tűzön egy kicsit forraljuk meg. Szórjuk meg a keményítővel és újra forraljunk egyet rajta, amíg besűrűsödik.
4. Az öntetettel locsoljuk meg a kész, kitálalt ételt.
Megjegyzés:
* Más fűszereket is használhatunk, fahéjat, kardamomot, szegfűszeget, gyömbért, amit szeretünk.
Jó étvágyat!
Az áfonyás édes bulgur recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA