Hozzávalók:
Tésztához:
bögre (250 ml)
5dl almapüré (cukrozatlan – Aldiban kapható)
2 evőkanál kókuszzsír
2 tojás
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 bögre dió (vagy más olajos mag – mandula vagy kesudió)
2 púpos evőkanál kakaópor
3 evőkanál kókuszliszt
édesítőszer – ízlés szerint, pl: 3-4 evőkanál kókuszvirág cukor
1 bögre puffasztott amaránt
Krémhez:
2 dl almapüré
3 evőkanál kókuszzsír
édesítőszer – ízlés szerint (Pl: 2-3 evőkanál kókuszvirág cukor)
Először a krémet érdemes megcsinálni, mert utána nem kell elmosni az aprítógépet, hanem a tésztát egyből el lehet készíteni benne. Az almapürét, az olvasztott kókuszzsírt és édesítőszert beletöltjük az aprítógépbe, elkeverjük, hogy egyenletes állagú krémet kapjunk. Betesszük a hűtőbe hűlni.
A tészta összetevőit az aprítógépben egyenletes állagúra összekeverjük. Belekenjük egy 26 cm-es tortaformába. Légkeverésen 200 fokon hozzávetőleg 40 percig sütjük.
A krémet (amikor a hűtőben már kenhetőre szilárdult) rákenjük a tésztára. Az egész tortát betesszük a hűtőbe hűlni.
A tetejére egy kis cukormentes csokit reszelhetünk.
Jó étvágyat!
Az almapürés sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.