Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt vegánul recept

Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt vegánul recept bulkshop    Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt vegánul recept bulkshop

Kimondottan ízletes és aromás töltött étel

Vegán életmódba illeszthető főétel vagy büfészelet.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható magvakkal töltött rolád kérgét a lehető legegyszerűbben, a Bulkshopban kapható csicseri falafel / fasírtporból* készítettük el. Egyrészt azért, mert nagyon egyszerű vele bánni, másrészt, mert teljesen adalékanyagmentes, és mert nagyon finom.


A karácsonyi őrületben nem kell a kéreg hozzávalóinak kitalálásával küzdeni, biztosan összeáll, így csak a töltelék elkészítésével kell - akár előző nap - megbirkózni.


A roládunk sütőben süthető, nincs olajszag, biztos az eredmény.

Számolnunk kell azonban azzal, hogy a rolád kérge a sütőben a dúsan adagolt töltelék miatt kissé, imitt-amott berepedezik, de emiatt nem kell aggódni, mert az élvezeti értéket nem rontja, másrészt a tetejére kent paradicsomszósz ezeket a pici repedéseket eltünteti.

A hozzávalóktól kimondottan ízletes és aromás töltött ételt kapunk, amely igen látványosan mutat a karácsonyi vagy más ünnepi, de a hétköznapi asztalokon is. Könnyen szeletelhető, de meleg állapotában szeletelve nem látszanak olyan szépen a rétegek, mintha kihűlve szeleteljük. Mi kissé kihűlt állapotában szeleteltük és a szeleteket mikróban visszamelegítettük, ahogy azt egy étteremben is tették volna.
 

Az ünnepi töltött fasírt (rolád) hozzávalói

A kéreghez:
2 csomag csicseri fasírtpor (Ataisz)

A töltelékhez:
1 csomag vegán pizzasajt helyettesítő (Violife)
6-8 dkg őrölt mogyoró
5 dkg őrölt mandula / dió
1 nagy evőkanál tahini / őrölt szezámmag
1 kicsi lilahagyma apróra vágva
1 kis / közepes vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 közepes nagyságú (15-20 dkg) sárgarépa reszelve
1 evőkanál datolyaszirup / más szirup / barna cukor
1 evőkanál szójaszósz / miso
1-2 fújásnyi folyékony füst
2-3 evőkanál olíva vagy más olaj

Fűszerek:
1/2 kávéskanál szárított zsálya
1/2 kávéskanál kakukkfű
1/2 kávés kanál oregánó
Himalája só, ha szükséges (a miso és a szójaszósz sós, ezt kalkuláljuk bele)
1 mokkáskanál bors

A tetejére:
Boltban vásárolt ketchup vagy édes chili szósz

vagy:
2 evőkanálnyi paradicsompüré
1/2 kávéskanál őrölt, szárított bazsalikom / friss bazsalikom
1-1 csipetnyi összeőrölt oregánó, kakukkfű, rozmaring
1/2 mokkáskanál fokhagymapor
1 kávéskanál cukor
1 nagy csipet himalája só
1/2 kávéskanál füstölt paprika / paprika (el is maradhat)
0.5 dl víz
1 lapos evőkanálnyi kukoricakeményítő / tápióka-, nyílgyökérliszt

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»


 

Az ünnepi töltött fasírt (rolád) elkészítése

1. A töltelék elkészítése:
Őröljük meg a magokat, ne lisztté, de ne is durvára
Reszeljük meg a répát, szeleteljük fel a hagymákat.
Készítsük ki a fűszereket.
Reszeljük meg a sajtot.
2. Az olajon pároljuk meg a hagymát, sülés közben dobjuk hozzá a fokhagymát.
3. Tegyük hozzá a reszelt répát, pároljuk, amig puha lesz (5-7 perc)
4. Tegyük hozzá az őrölt magokat, kevergessük 1-2 percig és adjunk hozzá minden mást is.
2-3 percig kevergessük, amíg összesül, aztán vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A kéreg elkészítése:
1. A csomagoláson leírt módon keverjük össze és pihentessük a falafelport.
2. Egy sütőpapír ívet olajozzunk meg teljes felületén.
3. Terítsük ki rajta és a kezünkkel nyomkodjuk simára a megázott falafelréteget. Jó nagy roládot lehet belőle készíteni, a szétterített massza magassága nagyjából 1-1.5 cm legyen.
4. Nyomkodjuk el rajta a kihűlt tölteléket. A töltelék tetejére szórjuk rá a megreszelt sajtot.
5. A sütőpapír segítségével tekerjük fel a roládot és a papírral együtt emeljük be a tepsibe.
A tepsiben a feleslegesen kilógó papírt vágjuk le.
6. A rolád tetejét és oldalát is alaposan olajozzuk meg.
7. 180 fokos sütőben a mienk 35 perc alatt sült át.
8. A paradicsomszósz elkészítése:
A legegyszerűbb, ha boltban vásárolt ketchupot használunk, de nagyon finom édes chili szósszal átkenve is.
Ha mi magunk készítünk paradicsomszószt, a hozzávalóknál felsoroltakat keverjük össze, turmixoljuk simára és főzzük össze.
A szószt kenjük a rolád tetejére.

Megjegyzések:
*A kereskedelmi forgalomban kapható gluténmentes falafelpor is, mi még nem árulunk ilyet. Ha be tudjátok szerezni, a rolád gluténmentesen is elkészíthető.

Nézzétek meg tofutekercs és Wellington receptünket is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt vegánul recept bulkshop

Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt vegánul recept bulkshop

Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt vegánul recept bulkshop

 

A jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt vegánul recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA