Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Mandulás hajdinagombóc recept

Mandulás hajdinagombóc vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú    Mandulás hajdinagombóc vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

Játszi könnyedséggel készíthető ízletes finomság

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető sütés és főzés nélkül készült desszert.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható hajdinagombócok elkészítése nagyon egyszerű, mondhatni gyerekjáték, talán kis segítséggel még egy nagyobbacska óvodás is el tudja készíteni. Engedjük is meg neki, méltán lesz büszke ízletes és szépen dekorálható „művére”.


Igazság szerint, amikor elhatároztuk a készítését mi magunk se gondoltuk, hogy ennyire finom lesz.

A hajdina íze megosztó, karakteres, nem mindenki szereti, de ezt az édességet még az idegenkedők is nyugodtam megkóstolhatják, nem domináns benne a hajdina íze. Az áztatott hajdinától és a tört mandulától az állaga rusztikus, a konzisztenciája kellemesen ropogós, a csokoládétól kellőképpen szilárd, formázható.

Gyerekzsúrokon is felszolgálható, tortaformában is formázható, ez esetben szeletelhető.

Mi cseresznyével díszítettük azért, mert éppen ennek van szezonja, de bármilyen gyümölcs alkalmas dekorációnak. Dekoráció nélkül is megteszi.
 

Hozzávalók 4 nagy hajdinagombóchoz

1 bögre (2,5 dl) pirított hajdina
1/2 bögre őrölt mandula / mandulaliszt + 1/2 bögre a forgatáshoz
10-12 szem datolya
10 dkg étcsoki
1 kávéskanál vanília aroma
1 mokkáskanál kardamom (elmaradhat)
1 mokkáskanál fahéj (elmaradhat)
1 csipet

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
 

A hajdinagombócok elkészítése

1. Előkészületek:
A hajdinát néhány órára / egy éjszakára áztassuk be.
A mandulát őröljük meg, a képen látható nagyságú szemekre.
A datolyát langyos vízbe áztassuk be.
2. A megázott datolyát szűrjük le, a datolyákat tegyük aprítógépbe vagy kézzel / villával alaposan macsgáljuk, törjük össze.
3. A megázott hajdinát és fél bögre őrölt mandulát keverjük a datolyához. Fűszerezzük meg.
Olvasszuk meg az étcsokit és keverjük a masszához. A golyókat a hűlő étcsoki fogja megszilárdítani, összekeveréskor még hígnak tűnhet. 
Kóstoljuk meg, ízesítsük tovább, ha szükséges.
4. A masszát tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe, hogy könnyebben formázhatóvá hűljön.
5. Formáljunk belőle gombócokat, amelyeket hempergessünk meg őrölt mandulában.

Megjegyzések:
A hajdinagombócok dióval, mákkal, kesuval is elkészíthetőek.
Tortaformában is hűthetjük, ez esetben csinos, szeletelhető hajdinatortánk lesz. Hűtés után szórjuk meg őrölt mandulával, díszítsük körbe gyümölccsel.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Mandulás hajdinagombóc vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

Mandulás hajdinagombóc vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú


A mandulás hajdinagombóc recept 
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: édességek, desszertek  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA