Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Profiterol recept

vegán profiterol recept bulkshop plantbased növényi alapú    vegán profiterol recept bulkshop plantbased növényi alapú

Vigyázat! Gyorsan fogyó finomság :)

Vegán és vegán - gluténmentes variációban is elkészíthető fánk.

bulkshop magyar vallalkozas
A bulkshopos fiúk már nagyon régen kunyerálták, hogy készüljön vegán profiterol. A vegán változat elkészítése egyáltalán nem nagy kihívás, végtelenül könnyű elkészíteni, lehetetlen elrontani, szinte nem is kell vele dolgozni. Nem is igazán érthető miért vártunk az elkészítésével eddig. Ehhez a változathoz készen, előre csomagolt formában kapható vegán leveles tésztát használtunk, amely bárhol az országban beszerezhető gond nélkül.


A vegán változat sikerén felbuzdulva, úgy gondoltuk, hogy megpróbálkozunk egy gluténmentes, vegán életmódba illeszthető változattal is. Hát… ez utóbbi bizony nem volt könnyű. Többféle változatban, többféle összetevővel és módszerrel is elkészítettük, tulajdonképpen mind finom lett, mind el is fogyott szinte azonnal. A legeslegnyerőbb változatot most meg is osztjuk veletek.

A gluténmentes változat elkészítésénél tájékozódtunk internetes portálokon is. Az egyik internetes portál ragacsos rizslisztet ajánlott az egyik összetevőként, ez felkeltette az érdeklődésünket, de ezzel az volt a baj, hogy a Bulkshop kínálatában nincs ilyen rizsliszt. Van viszont szemes, ragacsos rizs. Így aztán a szemes rizst őröltük meg a kávédarálóban lisztté. Működött azonban sima fehér rizsliszttel is a recept, úgy is kipróbáltuk. Végül is az alább olvasható gluténmentes profiterol receptet mi magunk alkottuk, javítgattuk, próbálgattuk, tökéletesítgettük. A végeredmény egy puha, levegős, könnyen tölthető, nagyon jóízű profiterol lett, amelyet abban a reményben osztunk meg veletek, hogy ti is kipróbáljátok és nem csalódtok benne.

A profiterol hozzávalói

A vegán változat összetevői 30 darab sütihez:

1 előre csomagolt vegán leveles tészta (pl. Tante Fanni márkájú)
Töltése és díszítése megegyezik a gluténmentes változatéval.
A vegán változat elkészült darabjai a szögletes tányéron láthatók.
 

A profiterol elkészítése

A tésztát tekerjük ki a csomagolásból, pogácsaszaggatóval szúrjuk ki akkorákra, hogy egy muffinsütő aljába vegán profiterol recept bulkshop plantbased növényi alapúbeilleszthetők legyenek az egyes darabok.
180 fokos sütőben 15 perc alatt sül.
Töltése és díszítése megegyezik a gluténmentes változatéval.

A gluténmentesen elkészíthető vegán változat hozzávalói. (cc. 15 darab)

4 dkg barna rizsliszt (1/4 bögre - 1 bögre = 2,5 dl)
3 dkg tápiókakeményítő (1/4 bögre)
3 dkg ragacsos rizsliszt / fehér rizsliszt (2 evőkanál)
1/2 csomag sütőpor (1 kávéskanál)
1 kávéskanál konjakliszt (2 g)
1/4 bögre olvasztott kókuszzsír
1 kávéskanál vaníliakivonat vegán profiterol recept bulkshop plantbased növényi alapú
leheletnyi
2 tojásnak megfelelő tojáspótló (nem lentojás), mi a Bulkshopban kapható tojáspótló port használtuk
1 evőkanál szőlőszirup
0.3 dl növényi tej (1/4 bögre)
1.5 dl növényi tejszínpótló
néhány kocka olvasztott csokoládé

A képeken a gluténmentes változat elkészült darabjai a kerek tányérokon láthatók.

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»


 

A profiterol elkészítése

1. A sütőt kapcsoljuk be, melegítsük elő 180 fokra.
2. Egy tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
3. A szemes ragacsos rizst kávédarálóban őröljük meg.
4. A liszteket, sütőport, sót keverjük össze.
5. Külön edényben, az előírásoknak megfelelően oldjuk és verjük fel kissé a növényi tojáspótlót.
6. Tegyünk hozzá minden más folyékony összetevőt és keverjük el a lisztkeverékkel.
7. Tegyük félre 5-6 percre, míg a konjakliszt kissé besűríti a masszát.
8. A sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal rakjunk kis halmokat. A tészta nem sűrű, kissé el fog terülni a tepsiben, de ez nem baj, mert sütés közben így is szépen megnőnek, felfújódnak az egyes fánkocskák.
20 perc alatt sül, de mindvégig vigyáznunk kell, hogy ne égjenek meg. Pillekönnyű, levegős fánkocskáink lesznek.
9. Sülés és hűlés után vágjuk le a tetejüket és habbal, vaníliapudinggal töltsük meg a fánkokat. 
Töltés nélkül, olvasztott csokival is nagyon finomak.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

vegán profiterol recept bulkshop plantbased növényi alapú

vegán profiterol recept bulkshop plantbased növényi alapú

vegán profiterol recept bulkshop plantbased növényi alapú

A profiterol recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: FÁNKOK  |  ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  

 

bulkshop recept


                                                     TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA