Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Répatorta recept


Sokunk számára a répatorta egy igazi nosztalgia sütemény, a répatorta és a Húsvét valahogyan összetartozik. Nagyon sokféle répatorta recept létezik, mondhatni ahány háztartás, annyi répatorta.

gluténmentesen elkészíthető
növényi tejjel készült
répacukor mentes
hozzáadott zsírt nem tartalmaz
ünnepi desszert

Mi most egy igazi ünnepi változatot készítettünk, a hagyományos liszteket lecseréltük benne mandulára, mandulalisztre. Megsüthető őrölt dióból is, a répa és a dió szintén egy nyerő páros. A mandula viszont igazi különlegességgé, mondhatni ünnepélyessé teszi.


Ahogy a képeken látszik ez egy igazán jól átsült, mégis nedves, lédús, zamatos torta. Az őrölt mandula kissé „darabossá” teszi, igazi gyönyörűség, amikor egy-egy harapásnál a szánkban szinte elolvadó tésztát egy-egy picike manduladarab ízesíti.

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformához

35 dkg liszt, ez lehet:
     20 dkg őrölt mandula
     
10 dkg mandulaliszt
     
5 dkg kukoricakeményítő

vagy lehet fordított az arány:
     
20 dkg mandulaliszt
     
10 dkg őrölt mandula
     
5 dkg kukoricakeményítő

(Vagy egy olcsóbb változatban a mandulalisztet zabpehelyliszttel is helyettesíthetjük.)

4 tojás
30 dkg reszelt sárgarépa
15-20 dkg eritritol / más fehér cukorpótló / barna cukrok is jók, de azok a tésztát kissé elszínezik. (Bővebben az eritritolról: konyhalap.hu/eritritol)
1 kávéskanál vaníliakivonat
1/2 csomag sütőpor

Opcionális hozzávaló: egy nagyobb marék csokicsepp

Hozzávalók a cukormázhoz

1 nagyobb reszelt répa kinyomkodott leve + egy kis facsarásnyi citromlé
4-5 evőkanálnyi őrölt eritritol / más fehér cukorpótló, illetve annyi, amennyi már nem olvad el a répalében, hanem egy sűrű, de még folyékony elegyet képez

Elkészítés

1. A tojásokat keverjük el a cukorral.
2. Szórjuk bele a reszelt répát.
3. Adjuk hozzá az őrölt mandulát és a mandulalisztet. Tegyük bele a sütőport és a vaníliát.
4. Ha használunk csokicseppet, azt a legvégén fakanállal keverjük hozzá.
5. Papírral bélelt sütőformában süssük 175 fokon. A mienk 40 perc alatt lett kész, tűpróbával ellenőriztük.
6. Várjuk meg, amíg kihűl, csak akkor tegyük rá a cukormázat.
7. A cukormáz elkészítése:
Reszeljünk le egy nagyobb répát és nyomjuk ki a levét. (Nekünk 0.7 dl lett.)
A répalébe facsarjunk kevés citromlevet.
A répaléhez keverjünk annyi eritritolt vagy más fehér cukrot, hogy egy sűrű, de még folyékony elegyet kapjunk. Dekoratív módon öntsük a kihűlt tortára.

Jó étvágyat!





A  répatorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.