Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Tápiókapuding bogyós gyümölcsökkel recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető desszert. 
A tápiókagyöngyökből készült puding sokunk kedvence, sokan szeretjük a konzisztenciáját, sokféle módon ízesíthető, szépen tálalható, könnyedén elkészíthető, elronthatatlan desszert.

bulkshop magyar vallalkozas
Ünnepi ebédek és összejövetelek fénypontja lehet, amikor asztalra kerül. Azért persze az sem utolsó, ha csak úgy sima hétköznapokon lapul a hűtőben.


Most, amikor ez a recept készül, még nincsenek a piacon friss bogyós gyümölcsök, így mi mirelitből készítettük, de nemsokára itt a friss tavaszi eper, alig várjuk. Persze naranccsal, kivivel is, citromízűre is elkészíthető. A képen látható tálnyi puding felét mi is citrommal ízesítettük. Pazarul illik hozzá a csokis ízesítés is.
 

Hozzávalók 6-8 adag tápiókapudinghoz

1 bögre (2,5 dl) tápiókagyöngy
1 liter növényi tej
3-4 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorféleség
1 kávéskanál vaníliakivonat
1/2 citrom leve
1 csomag (35 dekagramm) fagyasztott málna / eper
1/2 csomag fagyasztott áfonya (15-20 dekagramm)
leheletnyi
növényi hab a díszítéshez: kókuszhab / lenhab / csicseriborsóhab / bolti vegán habalap*
1 mokkáskanálnyi borkő a növényi habok fixálásához

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A tápiókapuding elkészítése

1. A tápiókagyöngyöket áztassuk be egy órára annyi vízbe, amii ujjnyira ellepi.
2. Ázás után szűrjük le, hogy a felesleges víz lecsöpögjön róla.
3. 1 liter növényi tejbe tegyük fel főni. Az áztatott gyöngyök hamar megfőnek (3-4 perc).
Amikor a gyöngyök átlátszóak lesznek, kóstoljuk meg, hogy valóban megfőttek-e.
4. Vegyük le a tűzhelyről és még melegen keverjük bele a választott cukorféleséget és a vaníliát, leheletnyi sót.
5. Felezzük el a pudingot és az egyik felét ízesítsük málnavelővel.
6. A málnavelőhöz a málnát turmixoljuk meg és egy sűrű szitán nyomjuk át, hogy a magok kikerüljenek belőle.
7. A mag nélküli málnavelőt keverjük az elfelezett puding egyik feléhez.
8. A puding másik felét ízesítsük citromlével.
9. Rétegezzük a málnás és a citrommal ízesített rétegeket egymásra úgy, hogy a fehér réteget megszórjuk áfonyával.
10. Díszítsük diétánkba, elveinkbe, étkezési szokásainkba illő növényi habbal.

*Habvariációk:
A lenhab lenfehérjéből készül, borkővel kell stabilizálni. A lenfehérje a hűtőben sokáig eláll, érdemes mindig tartani belőle, úgy bármikor verhetünk habot, amikor csak szükségünk van rá.
A lenfehérje elkészítését lásd: Lenhabbal készült datolyás mogyorókrém recept
Készíthetünk habot a csicserikonzerv levéből is. A leszűrt lét egyszerűen géppel felverjük és borkővel stabilizáljuk.
A kókuszkrém tetején lévő vastag zsíros rész szintén felverhető és stabilizálható.
A Metro és az Auchan áruházakban tisztán növényi zsírokból készült hab is kapható.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A tápiókapuding bogyós gyümölcsökkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA