Más gyümölccsel is elkészíthető, például áfonyával, málnával, szederrel, de mi most nem tudtunk ellenállni a piacon frissen megjelenő epernek.
gluténmentes
tehéntej mentes
tojásmentes
répacukor mentes
vegán
Hozzávalók 2 adag tápiókás, epres pohárkrémhez
0.5 liter növényi tej (mi kókusztejet használtunk)2 nagy evőkanál tápiókaliszt / kukoricakenményítő is jó
4 evőkanál fehér cukorféleség / valamilyen szirup
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 doboz növényi tejszín
1 csipet só
Hozzávalók az eperöntethez és a díszítéshez
10 szem nagyvonalúan darabolt eper + 3-4 szem a díszítéshez2 evőkanál bármilyen a Bulkshopban kapható cukor vagy cukorpótló
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A tápiókás, epres pohárkrém elkészítése
1.Készítsük el az eperöntetet. Készíthetünk nyers öntetet: ebben az esetben a gyümölcsöt turmixoljuk össze a cukorral.Készíthetünk picit főtt öntetet is: ez esetben a darabos epret keverjük el a cukorral és egyet forraljunk rajta.
2. Készítsük el a tápiókapudingot.
A tápiókalisztet alaposan keverjük el szárazon a cukorral majd el 1dl-nyi növényi tejjel és a vaníliával. Mi saját készítésű kókusztejet használtunk. Elkészítését lásd a receptek között: https://www.bulkshop.hu/receptek/kokusztej-recept
A többi tejet felforraltuk és állandó keverés mellett belekevertük a feloldott tápiókalisztes keveréket. Megvártuk, amíg jól besűrűsödik és félre tettük kihűlni.
3. Verjük fel a tejszínt. Használhatunk Cocomast, ha diétánk, elveink engedik keverjünk bele egy habfixálót, de kitűnő növényi olaj alapú tejszíneket is vásárolhatunk pl. Megle gyárt ilyet.
4. A kihűlt hozzávalókat rétegezzük mutatósan, eperöntet, nyers eperszeletek, pudig és hab váltakozásával.
Jó étvágyat!
A tápiókás, epres pohárkrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA