Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Üvegtészta 500g, cérnametélt
1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Üvegtészta 500g, cérnametélt

1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.890 Ft / db
Átlagos értékelés: (2)
Elérhetőség: Raktáron

Az üvegtésztát, más néven celofántésztát, mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül, általában cérnametélt formában. Semleges íze miatt mindenhez jól illik. Az elkészítése  nagyon egyszerű, nem kell főzni, csak forrázni. Az üvegtészta összetevői: borsó keményítő, mungóbab keményítő.

Leírás

Üvegtészta, cérnametélt, 500g


Az üvegtésztát, más néven celofántésztát, mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Általában cérnametélt formában, vagy tagliatelle-re emlékeztető, szélesebb lapokban kapható. Galuskaszerű, patkánytészta néven elhíresült változata is létezik.

Könnyen emészthető tészta.

Szószokkal ízesíthetjük, salátákat lehet belőle készíteni, vagy köretként adhatjuk. Klasszikus Wok-zöldséghez is felhasználják.

Az elkészítése  nagyon egyszerű, az üvegtésztát ugyanis nem kell főzni, csak forrázni. A forró vízben, lefedve körülbelül 10 percig hagyjuk állni, majd leszűrés után mehetnek rá a zöldségek, a hozzávalók. Semleges íze miatt mindenhez jól illik.

Tehetjük közvetlenül levesbe is. Lehet pirítani is.
 

Pirított üvegtészta zöldségekkel

Hozzávalók

  • 10 dkg üvegtészta
  • 1 sárgarépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 pritamin paprika
  • 3 káposztalevél
  • 1 evőkanál olaj – legjobb a szezámmagolaj
  • 1 dl sötét szójaszósz
  • 1 kávéskanál őrölt csili

Elkészítés

1. A répát, paprikát, káposztát vékony szeletekre vágjuk. (Törekedjünk a gyufaszál vastagságra!)

Wokban vagy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget és a szójaszószt, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, hogy minden megpuhuljon. Amíg a zöldségek készülnek, fél liter vizet felforralunk. Elzárjuk alatta a lángot, a vízbe szórjuk az üvegtésztát, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. (Az üvegtésztát nem szabad főzni, csak áztatni.) Amikor a ragu elkészült (akkor jó, ha picit roppanós marad!), hozzáadjuk az üvegtésztát és a csilit, majd alaposan összeforgatjuk. További 2 percig együtt pirítjuk őket, ha szükséges, adhatunk hozzá még szójaszószt.

100g  üvegtészta tápértéke:

Energia KJ-ban: 1462   
Energia Kcal-ban: 344    
Zsír: max. 0,50g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,1g    
Szénhidrát: 86g    
 - amelyből cukor: max 0,5g    
Fehérje: max. 0,5g    
Só: 0,04g

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba

Cikkszám: 20078

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 02. 18. -
Ez a tészta nem terheli az emésztésem. Szeretem.
2021. 12. 08. -
és mákos tésztának sem utolsó ;)