A felsorolt hozzávalók egy közepes nagyságú piteformához elegendőek, ha nagyobbat szeretnétek sütni 1/3 résszel emeljétek meg a hozzávalók mennyiségét.
Hozzávalók a pitetésztához
2/3 bögre (1 bögre = 2,5 dl) zabpehelyliszt2 evőkanál kókuszliszt
1 mokkáskanál konjakliszt
1 kisebb citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt citromhéjpor (el is maradhat)
2 lentojás (2 kanál lenmag őrölve + 6 evőkanál víz)
1 nagy kanál lágy, nem olvasztott kókuszzsír (3 kanál olvasztott) / más növényi margarin
3 evőkanál eritritol vagy inkább kókuszcukor
1/2 citrom leve / lehet kicsit több
1 kávéskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál vanília kivonat
ha szükséges még kevés növényi joghurt / mi kókuszjoghurtot használtunk vagy kevés növényi tej
1 csipet só
Hozzávalók a citromkrémhez

2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő / más keményítő
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál eritritol / más fehér cukor / cukorpótló
1 mokkáskanál vanília
2 kávéskanál agar agar
1 mokkáskanál őrölt citromhéjpor / el is hagyható
1 csipet só
2 deciliter növényi tejszín / habosított kókuszkrém / lenhab / aquafaba habosítva / el is maradhat
*borkő a növényi habok stabilizálásához

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A citromos pite elkészítése
A pitetészta elkészítése:1. A liszteket keverjük össze és morzsoljuk el benne alaposan a kókuszzsírt.
2. A hozzávalókból keverjünk jól formálható, de lágy pitetésztát. A kókuszliszt nagyon folyadékigényes, ha morzsálódik gyúrás közben, adjunk hozzá 1-2 evőkanál növényi joghurtot vagy tejet.
3. Az elkészült tésztát nyomkodjuk egy piteformába úgy, hogy pereme is képződjön.
4. Süssük 180 fokos sütőben 12-15 percig. A pitetésztát hűtsük ki.
A citromkrém elkészítése:
5. A növényi tejszínen kívül (ha egyáltalán használunk), mindent tegyünk bele a turmixba és keverjük alaposan össze.
6. Tegyük fel a tűzhelyre és besűrűsödésig, állandó keverés mellett főzzük.
7. Vegyük le a tűzhelyről és hűtsük langyosra.
8. Ha használunk növényi habot, azt most verjük fel és a kemény habot keverjük bele a langyosra hűlt keményítős krémbe.
* Ha lenhabot vagy aquafabát használunk, a belőle vert habot stabilizáljuk 1 mokkáskanál borkővel.
9. A habot keverjük el a keményítős krémben.
1 órányi időt hűtsük, ekkorra a pitetészta is kihűl.
10. A pitetésztát töltsük meg a citromos krémmel.
11. Díszítsük fel a pitét és helyezzük, akár az ünnepi asztalra torta helyett.
Jó étvágyat!



A citromos pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
további recept javaslatok neked
még több recept itt: vega fasírtok | kenyerek | növényi fehérjék
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA