Nagyon finom, könnyen elkészíthető, csak hűtést, de sütést nem igénylő, jó konzisztenciájú, hurcolható, sokáig elálló desszert, amely egyesíti a tahini jellegzetes, különleges ízét az étcsokoládé ízével. Ha apróra vágjuk, egy kényeztető édes falat, ha nagyobbra szeletjük egy energiabomba.
Kitűnő vendégváró, de lehet „bekapok egy falatot” mindennapi édesség is.
Mandulalisztből, kókuszlisztből, szerényebb, de még mindig nagyon finom változatában zabpehelyből is elkészíthető. Ami nagyon fontos a készítésénél, hogy édesítésre valamilyen szirupot használjunk, hogy a hűtés után ne ropogjon a fogunk alatt a cukor. Kevésbé édesszájúak lehet, hogy megelégszenek a csoki édességével vagy kevesebb sziruppal is.
A szirupot mi magunk is készíthetjük.
Hozzávalók a csokis tahinikockákhoz
(20×26 cm-es tepsiméret)1/2 bögre (2,5 dl-es) bármilyen növényi szirup (mi karobszirupot használtunk)
3/4 bögre tahini
2 bögre mandulaliszt / 1.5 bögre kókuszliszt / 1.5 bögre apróbbra őrölt zabpehely
1 csipet só
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 tábla (10 dkg) étcsokoládé
1 dl kókusztej a csoki olvasztásához / más növényi tej
1 evőkanál szezámmag a díszítéshez
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A tahinikockák elkészítése
1. A tejet melegítsük jó melegre, de ne forraljuk fel, tördeljük bele a csokoládét és kevergetve oldjuk fel benne.2. Amikor a csokoládé feloldódott és kissé ki is hűlt, mérjük bele a tahinit, keverjük jól össze.
3. Adjuk hozzá a vaníliát és a sót.
4. Keverjük bele a választott lisztet is.
5. Egy papírral bélelt tepsibe terítsük a masszát és néhány órára tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul.
A desszertünk magassága függ a tepsink méretétől. Kisebb tepsiben természetesen magasabb, nagyobban alacsonyabb lesz.
Jó étvágyat!
A csokoládés tahini desszert recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: NYERS SÜTEMÉNYEK | ÉDESSÉGEK, DESSZERTEK