Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Tökmézes keksz recept

Növényi alapú, vegán tökmézes keksz recept bulkshop    Növényi alapú, vegán tökmézes keksz recept bulkshop

Mézédes, finom tökből készült vegán keksz

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető puha, édes keksz.

bulkshop magyar vallalkozas

A képeken látható puha, édes, aromás kekszeket azért neveztük „mézesnek”, mert ízük szinte megegyezik a valódi mézzel készített sütemények, kekszek ízével és illatával.

Ezeket a kekszeket azonban nem mézzel készítettük, tésztájuk sem hagyományos búzalisztből készült.

Elkészítésükhöz méz helyett szirupot, liszt helyett gluténmentes zabpelyhet, mandulalisztet és a mézeskalácsokra jellemző fűszerezést használtunk.

 

Ízük és illatuk alapján kicsit Ünnepi hangulatot idéznek

Sütésükkel azonban nem kell Karácsonyig várni, a kekszek könnyen elkészíthetők, szinte elronthatatlanok, tésztájukat nem kell nyújtani, kiszaggatni, a pulton vagy a hűtőben árválkodó, kimaradt sült tök darabokat is fel lehet használni hozzájuk.

 

A kekszek puhák, napról-napra finomabbak - már ha marad belőlük. Kávéhoz, uzsonnára, a gyerekek uzsonnás dobozába is kitűnő, strapabíró, magunkkal hurcolható.

A gluténmentes lisztkeverékekből készült legtöbb társukhoz hasonlóan a tetejük sütés közben megreped, ez azonban nem ront az ízükön. Fahéjas cukorféleségbe forgatva, csoki- vagy cukormázzal lehet rajtuk csinosítani, de az ízük ezek nélkül is finom.

A receptben leírt lisztkeverék nem csak kekszek, hanem brownik, tortalapok, édes kenyérféleségek, muffinok alapjául is szolgálhat.
 

A tökmézes keksz hozzávalói

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»


 

A tökmézes keksz elkészítése

Előkészületek:
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
Keverjük be a lentojást / tojáspótlót.

A hozzávalókat mérjük ki.
A liszteket keverjük össze a sütőporral, szódabikarbónával - a kókuszzsírt morzsoljuk el, a növényi tejen kívül tegyünk hozzá minden mást is és dolgozzuk össze.
Most lehet látni, hogy mennyi tej szükséges a tésztához. Ez erősen függ a sütőtök nedvességtartalmától. A tészta állaga puhán, vizes kézzel éppen-éppen csak formázható legyen, semmiképpen ne legyen guríthatóan kemény. Ha nem formázható, kiszaggathatjuk kanállal, de tehetünk még hozzá kevés zabpehelylisztet is.

Vizes kézzel görgessünk belőle nagyobb diónyi halmokat és tegyük a tepsibe.
A tepsiben lévő kekszeket nyomjuk szét kicsit az ujjunkkal, de csak finoman, éppen-éppen, maradjanak körülbelül fél centi magasak.
Körülbelül 18 perc alatt sülnek meg. Ha megfordítunk egyet, jól látszik az alján, hogy picit megbarnult. A kekszek a sütőből kivéve még puhák, hűlés közben még szilárdulnak.

Megjegyzések


*A kekszek csak zabpehelylisztet használva is megsüthetők, ízük azonban így változik, de mindenképpen finom lesz.
**A mandula vagy mandulaliszt felével is megsüthető egy olcsóbb variáció, viszont akkor a zabliszt mennyiségét kell megemelni.



Jó étvágyat!


bulkshop webáruház

Növényi alapú, vegán tökmézes keksz recept bulkshop

Növényi alapú, vegán tökmézes keksz recept bulkshop
 

A tökmézes keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  KEKSZEK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA